Stichting Lifeline

Stichting LifeLine

small logo

Naam en Doel

De Stichting Lifeline (‘LifeLine’) is de goeddoelstichting van Rotaryclub Huizen Gooimeer. De Stichting LifeLine is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41193861 en haar ANBI nummer is 8167.61.735. Het vestigingsadres is Zomerkade 248, 1273 ST Huizen. Het rekeningnummer is NL 47 ABNA 0497 7757 78

De stichting heeft als doel bij te dragen tot de verwezenlijking van het Rotary dienstideaal en in het bijzonder Rotaryclub Huizen Gooimeer (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 58973486), door het verlenen van stoffelijke en materiële steun aan personen die hulp behoeven en aan instellingen en instanties van algemeen maatschappelijk belang, die zich de bestrijding van bepaalde maatschappelijke noden tot taak stellen. De leden en oud leden van Rotaryclub Huizen Gooimeer worden uitdrukkelijk van het doel uitgesloten.

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit de heren G. Frijstein, voorzitter en J.A. Schipper, penningmeester. De bestuurders handelen pro deo. Zij leggen verantwoording af aan de Rotaryclub Huizen Gooimeer en vragen haar décharge.

In de praktijk doen de leden van de Rotaryclub Huizen Gooimeer de fondsenwerving van de stichting en bepalen die leden de goede doelen waaraan de stichting de gelden besteedt dan wel een materiële bijdrage aan levert.

Activiteiten

De afgelopen jaren zijn fondsen geworven door het organiseren van lokale activiteiten, zoals een aantal roeiregatta’s en een autorally. Meer recent is de compostverkoop actie, het Koningsdag pijltjes gooien, de boekenverkoop en het ‘Wandelen voor Water’ project. Totaal werd in de loop der jaren voor ruim € 240.000 aan bijna 80 verschillende goede doelen besteed

Jaarlijks terugkerend is de bijdrage aan Rotary Foundation, een internationaal opererende stichting die wereldwijd goede doelen en projecten financiert. De laatste twee jaar doneerde LifeLine namens Rotaryclub Huizen Gooimeer in de regio Huizen aan Wooncentrum De Marke, aan de Kerstzang in verschillende verzorgingstehuizen (met een materiële bijdrage in de vorm van zang), aan gehandicaptenhuis Philadelphia, aan het project `Wandelen voor Water` en aan de Zonnebloem (middels het compost-project).

In materiële zin werd in 2016 en 2017 een bijdrage geleverd aan de organisatie van de eerste uitvoering in Huizen van de Matthäus Passion. Die bijdrage zal in 2018 worden herhaald.

Jaarverslagen

Het boekjaar van LifeLine loopt gelijk met het Rotary verenigingsjaar, dus van juli in enig kalenderjaar tot en met juni in het volgende kalenderjaar.

Voor het jaarverslag 2016/2017 klikt u [hier].

Voor het jaarverslag 2015/2016 klikt u [hier].

Voor het jaarverslag 2014/2015 klikt u [hier].

Klik op het ANBI logo om de wettelijk verplicht te publiceren gegevens te zien

Stichting Lifeline heeft de ANBI status (RSIN 816761735), dat wil zeggen dat er fiscale mogelijkheden bestaan om giften af te trekken. Wij willen u daarover graag informeren..

Op 30 juni 2014 werd de naam van Rotaryclub Huizen-Oostermeent gewijzigd in Rotaryclub Huizen Gooimeer,

Zie daarvoor de Website van de club