Gooimeer     
 Rotary

Welkom bij de Rotaryclub Gooimeer in Huizen!

ROTARY GOOIMEER

rotary gooimeer

Wat is Rotary International?

Rotary is op vier na de grootste NGO (niet gouvernementele organisatie) in de wereld. Met 1,2 miljoen leden in 34.000 clubs proberen we wereldwijd, gestoeld op wederzijds begrip en vertrouwen, een bijdrage aan een betere wereld te leveren. We staan niet naast de wereld maar er middenin. Diversiviteit in onze beroepsgroepen, achtergrond en leeftijd staan daar borg voor.

Rotary Gooimeer in Huizen

Onze club, de tweede in Huizen, is een goed voorbeeld. We zijn een kleine informele Rotary club met leden van diverse pluimage. We komen wekelijks bijeen op woensdagavond van half zeven tot ongeveer half negen. We zouden wat meer gemengd kunnen en willen zijn voor wat betreft de verhouding mannen/vrouwen. Rotaryleden hebben vaak een druk en actief sociaal leven. Wij respecteren dan ook dat leden niet iedere week aanwezig kunnen zijn.

Karakter

Het karakter van Huizen, haven van ’t Gooi, vind je ook in onze club terug. We hebben een brede maatschappelijke interesse, zijn sociaal geïnteresseerd, we combineren het klassieke met daar waar zinvol en nodig het moderne. Zo geven we invulling aan de vijf hoekstenen van Rotary International, internationale steun, zoals het project Wandelen voor water in Ethiopie, de ontwikkeling van jongeren via opleiding en begeleiding bij beroepskeuze, het ondersteunen van hulpbehoevenden zoals een bezoek aan dementerenden in het kader van de actie Dementievrienden, het onderling delen van beroepskennis en natuurlijk het onderlinge persoonlijke contact.

Vrijwillig doch niet Vrijblijvend

Rotarian zijn is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Bij diverse activiteiten wordt de inzet van alle leden gevraagd en verkregen. En voor de diversiteit in onze club vinden we het belangrijk dat de kandidaatleden geselecteerd worden op beroepsgroep en ambitie.

Lid worden?

De meest passende manier om lid te worden is een persoonlijke presentatie van de club. Als je wilt ontdekken of Rotary Gooimeer ook jouw leven kan verrijken, neem dan met ons contact op Dat kan via www.rotarygooimeer.nl. We kijken uit naar een kennismaking.

Onze bijeenkomsten

We komen tweewekelijks bijeen op woensdagavond in het Restaurant 't Vossenhol' in Naarden (Oud Valkeveen). De plaats waar de Huizer Vissers toen zij nog niet over een eigen haven beschikten hun botters op het strand lieten en vandaar de vis met karren naar Huizen brachten. Met ingang van 20 december 2017 komen we bijeen in Restaurant Aan de Kade, Zomerkade 175, 1263 SR in Huizen

Leden van andere Rotary clubs zijn altijd welkom op onze clubavond.


ROTARY INFORMATIE

rotary informatie

De Rotaryclub Gooimeer heeft ook een eigen FACEBOOK pagina, waarop actuele informatie te vinden is over de activiteiten van de club, uiteraard met veel veel foto's.


EERSTE RCG - SEMINAR

eerste rcg - seminar

26 Gasten volgden op 8 maart het eerste Rotaryclub Gooimeer Seminar over `Het Nieuwe Winkelen`.In de Opmaat werd de opmaat gegeven om vanuit Rotary met de omgeving van Huizen maatschappelijk een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de toekomst.
Han Landman en Gerard Knoop hielden een inleiding over de betekenis en vorm van het nieuwe winkelen. Daarna werd er actief gediscusieerd over de mogelijkheden en de randvoorwaarden. Met name de kernwaarden van Huizen zouden beter uitgediept kunnen/moeten worden. Het melkmeisje, de kaas, de vis en de attractieve elementen in Huizen, die nog erg beperkt zijn. De toekomst moet internet omarmen en voor toeristen een dagtocht Muiden/Naarden die ook moet leiden naar Huizen vanwege haar attracties . (Voorbeelden: Leerdam glas, Schoonhoven zilver)


HELP POLIO DE WERELD UIT

help polio de wereld uit

Rotary helpt al jaren lang om Polio de wereld uit te krijgen, Ieder jaar trekken artsen van Rotary de wereld in om kinderen te immuniseren tegen polio. Daat kost al jaren veel geld en gelukkig helpt de Bill Gates Foundation om het door Rotary opgebrachte geld te verdubbelen. Overheden van verschillende landen doen dat ook. Op die manier brengt ieder doosje met 25 tulpen van € 15,-- een bedrag op van € 45.-- om te besteden aan de poliobestrijding. Koop de "Polio de wereld uit''- tulp door hier te klikken.

http://endpolionowtulp.nl/


START WERVING DEMENTIEVRIENDEN

De Rotaryclub Gooimeer in Huizen is op 21 december 2015 gestart met de wervingsactie voor dementievrienden.Mensen met dementie, woonachtig in woonzorgcentrum De Marke, maakten een gezellige rolstoel-wandeling met leden van de Rotaryclub naar de kerststal aan de Kombuis in Huizen. Het doel van onze Rotaryactie is om de komende 5 jaar 1000 dementievrienden in Huizen te werven. Dat zijn dus 200 dementievrienden per jaar. Deze mensen vragen we om minstens 1 keer per jaar iets te doen voor iemand met dementie. Dat houdt in dat men zelf een actie onderneemt, door bijvoorbeeld eens een wandeling te maken met iemand met dementie die in Huizen in een zorginstelling woont.UITNODIGING

Seminar, woensdag 14 februari 2018:

Werk voor iedereen

De voordelen van een flexibel wervingsbeleid

Beste ondernemer, HR-medewerker, geïnteresseerde,

Er zijn veel mensen in Nederland die dolgraag willen werken, maar die niet voldoen aan het vaste rijtje functie-eisen: jong, recht van lijf en leden, flexibel, scherpe blik, goed gehoor, perfecte taalbeheersing, geestelijk en lichamelijk fit…

Deelname is kosteloos.


AWARD VOOR
- HUIZEN VOOR SINT MAARTEN -

award voor<br>- huizen voor sint maarten -

Bron Nieuwsblad voor Huizen 28-12-2017

De actie Huizen voor Sint Maarten heeft de award Huizer van het jaar 2017 toegekend gekregen.

De Huizer van het jaar wordt sinds 2015 door deze krant uitgeroepen. Het eerste jaar werd de prijs gegevn aan MTB Team Huizen, dat voor  de ziekte Duchenne een bedrag van 86.000 euro bij elkaar fietste. In 2016 kreeg de organisatie van de Huizerdag de prijs voor haar 30-jarig jubileum en het organiseren van een dag die bij uitstek een positieve uitstraling heeft voor het dorp. Dit jaar is in de actie `Huizen voor Sint-Maarten` een waardige opvolger gevonden. De actie werd geinitieerd door de beide Rotaryclubs in Huizen en bracht maar liefst 40.000 euro op voor de Sister Marie-Laurence Primary School op Sint-Maarten, die door orkaan Irma is verwoest.

De redactie bekijkt voor de prijs alle kranten van het afgelopen jaar en stelt normaliter een lijst van genomineerden op die voldoen aan een aantal criteria, waarvan de belangrijkste zijn dat de persoon of organisatie in de krant aan bod kwam, iets uitzonderlijks heeft gedaan  en daarmee anderen inspireert en bijdraagt  aan een positieve uitstraling van Huizen. De actie `Huizen voor Sint-Maarten` stak er echter met kop en schouders bovenuit, zodat de redactie besloten heeft om dit initiatief, en daarmee alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet, de prijs toe te kennen. 


ACTIE HUIZEN VOOR SINT MAARTEN

actie huizen voor sint maarten

Op 11-11-2017 was het hoogtepunt gepland van onze actie. Kijk op de website en bouw mee. Het werd een geweldig succes.

De opbrengst die wij ondanks het wisselvallige weer hebben bijijeengebracht :

€ 40.012,--


Ga naar de SintMaartenwebsite

of facebook
Is dat je teveel en wil je meteen bijdragen?
klik dan op Tikkie

Loterijen en acties


LA BELLA ITALIA

la bella italia

Mijn eerste weken in la bella Italia

Marjolein Loeff is voor een jaar uitgezonden door de rotaryclub Huizen Gooimeer naar een italiaanse rotaryclub. Hier is haar eerste verslag.

..lees meer


WERELD WATERDAG 2018 IN HUIZEN

wereld waterdag 2018 in huizen

22 Maart 2018 Wereldwaterdag. Ook in Huizen lopen kinderen die dag met een blauwe rugtas, gevuld met 6 kg water in 4 flessen. Ze tonen daarmee hun solidariteit met de kinderen in Afrika en in dit geval Ethiopie, en verzamelen, door zich te laten sponsoren door familie en vrienden het benodigde geld. In Afrika lopen kinderen gemiddeld iedere dag 6 km met 6 liter water. Het wandelen voor water leverde vorig jaar een bedrag van 15.500 Euro op voor het bouwen van een zanddam.

De organisatie is in hande van de Rotaryclub Blaricum-Centaurea, Rotaryclub Laren-Blaricum en Rotaryclub Gooimeer. De voorbereidingen zijn in volle gang en de vergunningen zijn inmiddels aangevraagd in alle gemeenten waarlangs de wandeling gaat.


MATTHÄUS PASSION HUIZEN
28 MAART 2018

matthÄus passion huizen<br>28 maart 2018

28 maart 2018 zal in Huizen voor de derde keer een uitvoering worden gegeven van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Matthäus Passion Huizen. Locatie is de Oude Kerk in het centrum van het dorp. De Huizer Christelijke Oratoriumvereniging (COV) Excelsior voerde het werk uit samen met COV Gorkum. Beide koren hebben Bachs Passie de afgelopen jaren met veel succes in Gorinchem gezongen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Toon de Graaf.

De Oude Kerk biedt plaats aan 600 mensen, die vanaf elke plek een goed zicht hebben op het podium. Parkeren is gratis; bezoekers kunnen gebruikmaken van de parkeergarages van het winkelcentrum. Deze blijven open tot ruim een uur na het concert.
Kaarten kunt u hier reserverenROTARYCLUB GOOIMEER ZOEKT ALTIJD NIEUWE LEDEN

Rotary wiel© 1995-2018 Interessent voorwaarden Schrijf ons ledentoegang