Gooimeer     
 Rotary

Welkom bij de Rotaryclub Gooimeer in Huizen!

rotary gooimeer

Wat is Rotary International?

Rotary is op vier na de grootste NGO (niet gouvernementele organisatie) in de wereld. Met 1,2 miljoen leden in 34.000 clubs proberen we wereldwijd, gestoeld op wederzijds begrip en vertrouwen, een bijdrage aan een betere wereld te leveren. We staan niet naast de wereld maar er middenin. Diversiviteit in onze beroepsgroepen, achtergrond en leeftijd staan daar borg voor.

Rotary Gooimeer in Huizen

Onze club, de tweede in Huizen, is een goed voorbeeld. We zijn een kleine informele Rotary club met leden van diverse pluimage. We komen wekelijks bijeen op woensdagavond van half zeven tot ongeveer half negen. We zouden wat meer gemengd kunnen en willen zijn voor wat betreft de verhouding mannen/vrouwen. Rotaryleden hebben vaak een druk en actief sociaal leven. Wij respecteren dan ook dat leden niet iedere week aanwezig kunnen zijn.

Karakter

Het karakter van Huizen, haven van ’t Gooi, vind je ook in onze club terug. We hebben een brede maatschappelijke interesse, zijn sociaal geïnteresseerd, we combineren het klassieke met daar waar zinvol en nodig het moderne. Zo geven we invulling aan de vijf hoekstenen van Rotary International, internationale steun, zoals het project Wandelen voor water in Ethiopie, de ontwikkeling van jongeren via opleiding en begeleiding bij beroepskeuze, het ondersteunen van hulpbehoevenden zoals een bezoek aan dementerenden in het kader van de actie Dementievrienden, het onderling delen van beroepskennis en natuurlijk het onderlinge persoonlijke contact.

Vrijwillig doch niet Vrijblijvend

Rotarian zijn is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Bij diverse activiteiten wordt de inzet van alle leden gevraagd en verkregen. En voor de diversiteit in onze club vinden we het belangrijk dat de kandidaatleden geselecteerd worden op beroepsgroep en ambitie.

Lid worden?

De meest passende manier om lid te worden is een persoonlijke presentatie van de club. Als je wilt ontdekken of Rotary Gooimeer ook jouw leven kan verrijken, neem dan met ons contact op Dat kan via www.rotarygooimeer.nl. We kijken uit naar een kennismaking.

Onze bijeenkomsten

We komen tweewekelijks bijeen op woensdagavond in het Restaurant 't Vossenhol' in Naarden (Oud Valkeveen). De plaats waar de Huizer Vissers toen zij nog niet over een eigen haven beschikten hun botters op het strand lieten en vandaar de vis met karren naar Huizen brachten. Met ingang van 20 december 2017 komen we bijeen in Restaurant Aan de Kade, Zomerkade 175, 1263 SR in Huizen

Leden van andere Rotary clubs zijn altijd welkom op onze clubavond.


De Rotaryclub Gooimeer heeft ook een eigen FACEBOOK pagina, waarop actuele informatie te vinden is over de activiteiten van de club, uiteraard met veel veel foto's.


rotary jaarkind

Rotary kent vele uitwisselingsprogramma`s. Een daarvan is het international Youth Exchange program voor jongelui aan het eind van hun middelbare schooltijd. Uitwisseling vindt plaats op basis van wederkerigheid. Een Argentijn komt naar Nederland en een Nederlands kind gaat naar Argentinie. De zuidelijke-halfrond landen wisselen in december/januari, de noordelijke halfrondlanden wisselen in juli. Ze zijn dan een jaar lang op stap.

Bekijk hier de presentatie

Australië

RC Gooimeer huisvest vanaf januari 2017 een australisch jaarkind. Zacharias Young, Zac is vanaf 27 januari ons kind en gehuisvest bij een van onze clubleden. Er zijn nog gastouders nodig (Dat hoeven geen Rotarians te zijn.) Zach gaat in december 2017 weer terug naar huis.

Wie het leuk vindt om nog een paar maanden een jongeling te huisvesten en te begeleiden kan zich melden bij onze club.

Zac Young

26 januari arriveert hij als 16 jarige jongen uit Australië, provincie New Suid Wales uit het plaatsje Grafton. Zijn grootste hobby is hockey. Wil je weten waar hij vandaan komt? Grofweg aan de oostkust tussen Brisbane en Canberra. Zie de link.

Zac's Own pages

Zac zal zijn eigen pagina's kunen vullen en onderhouden. Klik hiereerste rcg - seminar

26 Gasten volgden op 8 maart het eerste Rotaryclub Gooimeer Seminar over `Het Nieuwe Winkelen`.In de Opmaat werd de opmaat gegeven om vanuit Rotary met de omgeving van Huizen maatschappelijk een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de toekomst.
Han Landman en Gerard Knoop hielden een inleiding over de betekenis en vorm van het nieuwe winkelen. Daarna werd er actief gediscusieerd over de mogelijkheden en de randvoorwaarden. Met name de kernwaarden van Huizen zouden beter uitgediept kunnen/moeten worden. Het melkmeisje, de kaas, de vis en de attractieve elementen in Huizen, die nog erg beperkt zijn. De toekomst moet internet omarmen en voor toeristen een dagtocht Muiden/Naarden die ook moet leiden naar Huizen vanwege haar attracties . (Voorbeelden: Leerdam glas, Schoonhoven zilver)


help polio de wereld uit

Rotary helpt al jaren lang om Polio de wereld uit te krijgen, Ieder jaar trekken artsen van Rotary de wereld in om kinderen te immuniseren tegen polio. Daat kost al jaren veel geld en gelukkig helpt de Bill Gates Foundation om het door Rotary opgebrachte geld te verdubbelen. Overheden van verschillende landen doen dat ook. Op die manier brengt ieder doosje met 25 tulpen van € 15,-- een bedrag op van € 45.-- om te besteden aan de poliobestrijding. Koop de "Polio de wereld uit''- tulp door hier te klikken.

http://endpolionowtulp.nl/


De Rotaryclub Gooimeer in Huizen is op 21 december 2015 gestart met de wervingsactie voor dementievrienden.Mensen met dementie, woonachtig in woonzorgcentrum De Marke, maakten een gezellige rolstoel-wandeling met leden van de Rotaryclub naar de kerststal aan de Kombuis in Huizen. Het doel van onze Rotaryactie is om de komende 5 jaar 1000 dementievrienden in Huizen te werven. Dat zijn dus 200 dementievrienden per jaar. Deze mensen vragen we om minstens 1 keer per jaar iets te doen voor iemand met dementie. Dat houdt in dat men zelf een actie onderneemt, door bijvoorbeeld eens een wandeling te maken met iemand met dementie die in Huizen in een zorginstelling woont.actie huizen voor sint maarten

Op 11-11-2017 was het hoogtepunt gepland van onze actie. Kijk op de website en bouw mee. Het werd een geweldig succes.

De opbrengst die wij ondanks het wisselvallige weer hebben bijijeengebracht :

€ 40.012,--


Ga naar de SintMaartenwebsite

of facebook
Is dat je teveel en wil je meteen bijdragen?
klik dan op Tikkie

Loterijen en acties


seminar 8-11-2017 verplaatst naar 14-2-2018

Werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt
(en de voordelen voor werkgevers)

DIT SEMINAR IS VERPLAATST NAAR 14 FEBRUARI 2018.

14 februari organiseert de club haar tweede seminar in het kader van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

8 maart 2017 behandelden we we het `Nieuwe winkelen`. Het komende seminar gaat over de `inclusieve arbeidsmarkt`.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden

..Lees meer

..Inschrijven


la bella italia

Mijn eerste weken in la bella Italia

Marjolein Loeff is voor een jaar uitgezonden door de rotaryclub Huizen Gooimeer naar een italiaanse rotaryclub. Hier is haar eerste verslag.

..lees meer


wereld waterdag 2018 in huizen

22 Maart 2018 Wereldwaterdag. Ook in Huizen lopen kinderen die dag met een blauwe rugtas, gevuld met 6 kg water in 4 flessen. Ze tonen daarmee hun solidariteit met de kinderen in Afrika en in dit geval Ethiopie, en verzamelen, door zich te laten sponsoren door familie en vrienden het benodigde geld. In Afrika lopen kinderen gemiddeld iedere dag 6 km met 6 liter water. Het wandelen voor water leverde vorig jaar een bedrag van 15.500 Euro op voor het bouwen van een zanddam.

De organisatie is in hande van de Rotaryclub Blaricum-Centaurea, en Rotaryclub Gooimeer. De voorbereidingen zijn in volle gang en de vergunningen zijn inmiddels aangevraagd in alle gemeenten waarlangs de wandeling gaat.


matthÄus passion huizen<br>28 maart 2018

28 maart 2018 zal in Huizen voor de derde keer een uitvoering worden gegeven van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Matthäus Passion Huizen. Locatie is de Oude Kerk in het centrum van het dorp. De Huizer Christelijke Oratoriumvereniging (COV) Excelsior voerde het werk uit samen met COV Gorkum. Beide koren hebben Bachs Passie de afgelopen jaren met veel succes in Gorinchem gezongen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Toon de Graaf.

De Oude Kerk biedt plaats aan 600 mensen, die vanaf elke plek een goed zicht hebben op het podium. Parkeren is gratis; bezoekers kunnen gebruikmaken van de parkeergarages van het winkelcentrum. Deze blijven open tot ruim een uur na het concert.
Kaarten kunt u hier reserverenROTARYCLUB GOOIMEER ZOEKT ALTIJD NIEUWE LEDEN

ledentoegang 
© 1995-2017 Interessent voorwaarden Schrijf ons
Rotary wiel
>>>>>>>>>>>>>>>>